top of page

BELETTERING

Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van belettering van monumenten.

ZANDSTRALEN

Met zandstralen kunnen wij bijna alle lettertypes gebruiken die bij u in de computer staan . Als de tekst gezandstraald wordt dan verdiep je de letter. Ook kunnen we met deze techniek mooie plaatjes en symbolen toe passen op de steen.                                                                                                                                                                                                                                       

GRAVEREN

De letters worden met een v-groef verdiept . Dit kan echter alleen met de zachtere steensoorten, zoals kalksteen of marmer.                                                                                                                                                                                                                                        

ALUMINIUM LETTERS

Aluminium het woord zegt het al de letters zijn van aluminium. Wij hebben een aantal lettertypes als voorbeeld klaarstaan. Aluminium letters worden per woordje of naam bevestigt op de steen door middel van kleine pennetjes aan de achterkant van het woordje. Aluminium zal in de loop van de jaren niet gaan verkleuren zo als brons dat wel kan.            

BRONZEN LETTERS 

Ook voor brons hebben we veel keuze. Anders dan aluminium worden bij bronzen letters  de letters per letter bevestig met 2 pennetjes op de steen. Brons zal in de loop van de jaren gaan oxideren en licht groen worden. Dit zal de kwaliteit van de letter niet beïnvloeden.

HANDGEHAKTE LETTERS 

Handgehakte letters zijn onze specialiteit. De letters kunnen in een verheven stijl of inwendig worden gehakt. Wij zijn nog één van de weinige steenhouwers die deze ambacht beheersen.

bottom of page